Alarmsystemen
15/11/22

Alarmsysteem met of zonder meldkamer?

Met een alarmsysteem schrik je ongewenst bezoek af en verhinder je dat inbrekers lang blijven rondhangen.

Alarmsysteem met of zonder meldkamer?

Met een alarmsysteem schrik je ongewenst bezoek af en verhinder je dat wie toch in je woning geraakt lang van zijn ‘overwinning’ kan genieten. Maar kies je nu best voor een alarmsysteem met of zonder meldkamer? In deze blog leggen we je de verschillen haarfijn uit.

ALARMSYSTEEM ZONDER MELDKAMER

Er bestaan vandaag heel wat alarmsystemen die werken met een waarschuwingssysteem via app of e-mail. Dreigt er gevaar? Dan krijg je meteen een melding binnen. Dat kan een stil alarmsysteem zijn waarbij de indringer niet meteen merkt dat hij gespot werd. Maar ook een alarmsysteem met sirene is een mogelijkheid. Koos je voor een alarmsysteem zonder meldkamer? Dan ben je aangewezen op jezelf wanneer er een melding binnenkomt. Het hoofd koel houden en zelf polshoogte gaan nemen of de politie inschakelen, is dan de boodschap.

Koos je voor een alarmsysteem zonder meldkamer?

ALARMSYSTEEM MET MELDKAMER

Experts raden aan om te kiezen voor een alarmsysteem met meldkamer. En dat doen ze niet zomaar. Want een dergelijk alarmsysteem is altijd verbonden met een alarmcentrale. Zo sta je er nooit alleen voor en heb je ook meer gemoedsrust. De meldkamer registreert alle inkomende meldingen en onderneemt meteen de gepaste actie. Kiezen voor een alarmsysteem met meldkamer is kiezen voor zekerheid. De experts in de meldkamer zijn opgeleid om accuraat om te gaan met alle meldingen die hen bereiken. Daarbij zijn ze ook perfect geplaatst om te beoordelen welk gevolg er moet gegeven worden aan de inbraakmelding. Bestaat het vermoeden dat het alarm per ongeluk werd geactiveerd? Dan zoeken de verantwoordelijken dat eerst uit alvorens de hulpdiensten in te schakelen. Zo vermijd je overbodige politie-interventies die wel eens een hoog prijskaartje kunnen inhouden.

Kies je voor een alarmsysteem met meldkamer?

ALARMSYSTEEM MET OF ZONDER MELDKAMER: ZO GAAT HET IN ZIJN WERK

De installateur van je alarmsysteem werkt samen met een aanbieder van alarmcentralediensten. Kies je voor een alarmsysteem met meldkamer? Dan neemt de partner van je installateur de follow-up van jouw alarmsysteem er sowieso bij. In het pakket alarmsysteem met meldkamer zijn vaak diverse diensten inbegrepen, zoals jaarlijks onderhoud of vervanging van batterijen. Zo hoef je zelf nergens van wakker te liggen en weet je dat je woning ook tijdens je afwezigheid in de beste handen is.

Interesse in een alarmsysteem met of zonder meldkamer? Neem dan contact met ons op!

Is uw huis goed beveiligd? Doe zelf de test!

Thuis wil jij je altijd veilig voelen. Daarom is het belangrijk dat je woning maximaal beveiligd is, zodat ongewenst bezoek bij jou geen kans krijgt. Ga dan ook voor maximale veiligheid bij je thuis met de Safety Checklist van Skard!

Niet gevonden wat je zocht?