Rookmelders

Rookmelders redden letterlijk levens. Ze zijn niet meer weg te denken in je woning of bedrijfsruimte.  Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook tal van slachtoffers.  

Rookmelders vormen dan ook een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Maar welke rookmelder is nu geschikt voor jouw woonst of kantoor en hoeveel heb je er nodig om wettelijk in orde te zijn? Skard maakt je wegwijs.

  • Draadloos alarmsysteem
  • Specifiek ontwikkeld voor woningen
  • Eenvoudige bediening
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Score van 5 op 5 door klanten
Bedankt voor je bericht! We koppelen zo snel mogelijk terug.
Oeps, er ging iets mis :(

“Alles draadloos, mooie vormgeving apparaten. Goede uitleg gekregen. Ik ben een tevreden klant!

User - Corporate X Webflow Template
Eddy
‍‍
Herselt

Waar rookmelders installeren?

Rookmelders zijn een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen huishoudelijke branden die elk jaar mensenlevens eisen. Sinds 1 januari 2020 ben je verplicht om op elke verdieping van je huis minimaal één rookmelder te installeren. Maar om een echte dam op te werpen tegen brand doe je er goed aan om in elke ruimte een rookmelder te installeren.

Let wel: in de keuken en in de garage plaats je mogelijks niet altijd een rookmelder. Door de kookdampen die opstijgen in de keuken en eventuele uitlaatgassen in de garage, zouden de rookmelders te vaak onnodige meldingen geven. Wil je toch aan brandpreventie doen in die twee ruimtes? Dan hang je beter een hittemelder. Die registreert alleen de hitte door vuur en is dus geschikter dan een gewone rookmelder.

De meest geschikte rookmelders

Gelukkig zijn er 101 toestellen op de markt. Maar hoe weet je nu welk model het meest geschikt is voor jouw huis, appartement of kantoor? Een branddetectiesysteem dat ontwikkeld is door experts, is altijd de veiligste keuze. Kies je voor een verdeler van rookmelders met jarenlange expertise in het vak, dan ben je er zeker van dat de toestellen geschikt zijn voor jouw woon- of werkplek.

Soorten rookmelders

Bij SKARD raden we aan om te kiezen voor rookmelders met een langere batterijduur. Zo ben je langer gerust en hoef je dus niet te vaak de batterijen te vervangen. Je hebt ook de keuze tussen draadloze koppelbare en niet-koppelbare rookmelders. Het voordeel van koppelbare rookmelders is hun onderlinge connectiviteit, waardoor je meteen in de hele woning een rookmelding krijgt. Vangt de rookmelder ’s nachts rook op in de woonruimte? Dan geeft hij dat signaal meteen door aan alle rookmelders in huis. Zo word jij meteen gewekt door de rookmelder in je slaapkamer en win je kostbare tijd om jezelf en je dierbaren in veiligheid te brengen.

Ook de niet-koppelbare rookmelders vormen uiteraard een effectieve oplossing in de strijd tegen brand en rookontwikkeling. Dit type rookmelders communiceert dan wel niet met de andere aanwezige rookmelders, maar is evengoed een belangrijk hulpmiddel om brand te vermijden.Denk er ook aan om al je rookmelders na tien jaar sowieso te vervangen. Na die termijn is de betrouwbaarheid van de toestellen niet meer gegarandeerd en doe je er dus goed aan om voor nieuwe rookmelders te gaan.

Rookmelders van SKARD

Ben jij op zoek naar een rookmelder die optimale veiligheid en bescherming garandeert? Vraag dan een offerte aan bij SKARD. Onze branddetectiesystemen zijn op maat ontwikkeld voor particulieren en kleine bedrijven en voldoen dus ook aan alle voorwaarden. Bovendien komt een expert ze voor jou installeren, zodat je je ook daar geen zorgen over hoeft te maken.

Wil je meer weten over rookmelders en welke de meest geschikte zijn voor jouw woning of bedrijfsgebouw?

Zij gingen je voor

Niet gevonden wat je zocht?