Alarmsystemen
15/11/22

Alarmsystemen voor thuis

Er bestaan vele types alarmsystemen die jouw woning beschermen tegen indringers. We lijsten ze allemaal even op.

Alarmsystemen voor thuis

Er bestaan vele types alarmsystemen die jouw woning beschermen tegen indringers. Om je een duidelijker beeld te geven van de systemen die beschikbaar zijn, zetten we alle mogelijkheden even kort op een rij.

BEKABELDE ALARMSYSTEMEN

Twee decennia terug waren alle alarmsystemen sowieso verbonden via kabels. Een degelijke installatie met een grote reikwijdte, maar met als nadeel dat er vaak breekwerk aan te pas komt als je in je bestaande woning een bekabeld alarmsysteem laat installeren.

Door de vaak langere installatietijd met het nodige breek- en aansluitwerk van de kabels betaal je voor bekabelde alarmsystemen doorgaans ook meer dan wanneer je kiest voor draadloze alarmsystemen.

Er bestaan vele types alarmsystemen die jouw woning beschermen tegen indringers.

DRAADLOZE ALARMSYSTEMEN

Moderne alarmsystemen zijn tegenwoordig vaak draadloos. Het grote voordeel van dergelijke alarmsystemen? Je kunt ze heel makkelijk uitbreiden. Soms hoor je wel eens dat de werking van draadloze alarmsystemen verstoord kan geraken door andere apparaten. Dankzij de nieuwste uitvoering van draadloze alarmsystemen met twee frequenties pak je dat euvel al meteen aan bij de basis. Nog voor het een probleem kan worden, is het verholpen! Het grootste pluspunt van draadloze alarmsystemen? Hun vlotte plaatsing. Vaarwel grote breekwerken in wanden doorheen je hele woning. Dankzij de draadloze technologie komen er geen stof of andere ongemakken te pas bij de installatie van jouw draadloze alarminstallatie.

Moderne alarmsystemen zijn tegenwoordig vaak draadloos.

ALARMSYSTEMEN VAKKUNDIG UITBREIDEN

Iedereen kan zich wel wat voorstellen bij een alarmsysteem, maar behalve de sensoren en raamcontacten bestaan er nog heel wat interessante uitbreidingsmogelijkheden voor alarmsystemen:

  • Een sirene produceert de nodige decibels wanneer inbrekers je huis proberen binnen te dringen, maar heeft ook daarvoor al een belangrijke afschrikkende functie. Zien mensen met slechte bedoelingen het buitenkastje van de sirene aan de gevel van je huis hangen? Dan laten ze hun inbraakpoging vaak al meteen varen om elders hun geluk te beproeven.
  • Een opnamecamera aansluiten, is bij moderne alarmsystemen al lang geen probleem meer. En die camera levert vele voordelen op. Je krijgt namelijk de mogelijkheid om de bewakingsbeelden op te nemen en ze ook live te bekijken op je smartphone of tablet, gelijk waar jij je bevindt. Het enige dat je nodig hebt, is een stabiele mobiele internetverbinding.

ALARMSYSTEMEN KIEZEN? VRAAG RAAD

Welke keuze je ook maakt, win altijd eerst professioneel advies in. De Skard-medewerkers beantwoorden al je vragen met kennis van zaken en begeleiden je vakkundig doorheen het aanbod van professionele en betaalbare alarmsystemen.

Meer weten? Neem dan snel contact met ons op.

Is uw huis goed beveiligd? Doe zelf de test!

Thuis wil jij je altijd veilig voelen. Daarom is het belangrijk dat je woning maximaal beveiligd is, zodat ongewenst bezoek bij jou geen kans krijgt. Ga dan ook voor maximale veiligheid bij je thuis met de Safety Checklist van Skard!

Niet gevonden wat je zocht?