Branddetectie
15/11/22

Branddetectiesystemen: een vurige kwestie

Brand tijdig detecteren kan levens redden en veel materiële schade voorkomen. We overlopen de bekendste detectiesystemen.

Branddetectiesystemen: een vurige kwestie

Brand tijdig detecteren kan levens redden en veel materiële schade voorkomen. In deze blog ontdek je de meest voorkomende branddetectiesystemen en hun voornaamste kenmerken.

BRANDDETECTIESYSTEMEN: ROOKMELDER

Een rookmelder is zonder twijfel de bekendste en meest laagdrempelige van de courante branddetectiesystemen. De overheid verplicht jou om per verdieping minimaal één rookmelder te voorzien. Het doel van die verplichting: het aantal doden bij huisbranden gevoelig doen dalen. Een kleine investering in branddetectiesystemen zoals rookmelders betekent soms het verschil tussen leven en dood. Want als jij en je huisgenoten tijdig worden gewekt door het geluid van de rookmelders, stijgt de kans gevoelig dat jullie het huis tijdig kunnen verlaten.

BRANDDETECTIESYSTEMEN: CO-MELDER

CO of koolstofmonoxide wordt vaak de ‘stille doder’ genoemd. En dat is niet overdreven. Want CO is geurloos en stapelt zich op in je woning zonder dat jij of je huisgenoten er erg in hebben. Op het moment dat jij je onwel begint te voelen, is het vaak te laat om alarm te slaan. Investeren in branddetectiesystemen zoals CO-melders kan het aantal doden door CO jaarlijks enorm doen dalen.

BRANDDETECTIESYSTEMEN: BRANDALARM

Een brandalarm is een systeem dat alle rookmelders in je woning integreert en zo een sluitend netwerk voor branddetectie vormt. Is er ergens rookontwikkeling? Dan komt het brandalarm meteen in actie. De sirene meldt jou en je medebewoners dat er gevaar dreigt en het systeem verwittigt ook bij afwezigheid de contactpersonen die jij eerder liet registreren. Een brandalarm is dus een van de meest uitgebreide branddetectiesystemen die jou en je huisgenoten een maximale veiligheid garandeert.

BRANDDETECTIESYSTEMEN VAN SKARD

Ben jij op zoek naar een ervaren specialist in branddetectiesystemen die jou deskundig adviseert bij jouw keuze voor de meeste geschikte branddetectiesystemen? Klop dan zeker aan bij SKARD. Deze expert in beveiligingssystemen helpt jou gegarandeerd bij je keuze voor het meest aangewezen branddetectiesysteem. Meer weten over de branddetectiesystemen van SKARD? Geef ons dan snel een seintje!

Is uw huis goed beveiligd? Doe zelf de test!

Thuis wil jij je altijd veilig voelen. Daarom is het belangrijk dat je woning maximaal beveiligd is, zodat ongewenst bezoek bij jou geen kans krijgt. Ga dan ook voor maximale veiligheid bij je thuis met de Safety Checklist van Skard!

Niet gevonden wat je zocht?