Alarmsystemen
19/7/23

Pushmeldingen op Android

Ajax beveiligingssysteem op Android: pushmeldingen, inbraak- en brandalarm, en controle over apparaten.

Pushmeldingen op Android

Pushmeldingen op Android


Zo stelt u pushmeldingen van alarmen in op Android

Ajax is een draadloos beveiligingssysteem dat bescherming biedt tegen inbraken, branden en overstromingen. Gebruikers kunnen ook elektrische apparaten bedienen rechtstreeks vanuit de mobiele app. Het systeem reageert onmiddellijk op dreigingen en informeert u en de meldkamer over alle incidenten.

Zo maakt Ajax melding van alarmen en gebeurtenissen

Het Ajax-beveiligingssysteem gebruikt vier soorten meldingen om de gebruikers in te lichten:


● Alarmen – worden verstuurd bij detectie van een inbraak, brand, of overstroming en bij verlies van communicatie tussen de hub en de Ajax Cloud-dienst.
● Storingen – worden verstuurd bij jamming, verlies van communicatie tussen de hub en het apparaat, lege batterij van het apparaat of de hub, en pogingen om het systeem te saboteren (maskeren of knoeien).
● Gebeurtenissen – worden verstuurd als elektrische apparaten worden aan- of uitgezet via WallSwitch, Relay, Socket.

● Alarm inschakelen/uitschakelen – wordt verstuurd wanneer de beveiligingsmodus wordt gewijzigd en de deelinschakeling wordt ingeschakeld/uitgeschakeld.

Het Ajax-beveiligingssysteem informeert de gebruikers over elk soort melding via drie methoden: pushmeldingen, sms-berichten en telefoongesprekken.

Zo werken de pushmeldingen van Ajax

Om pushmeldingen over gebeurtenissen aan mobiele apps te kunnen leveren, gebruikt Ajax de dienst Firebase Cloud Messaging (FCM) van Google en de eigen software-oplossing. Op sommige Android-toestellen kan het zijn dat FCM niet goed werkt. De softwareoplossing van Ajax verhoogt de betrouwbaarheid van de aflevering van de pushmeldingen, maar vereist extra batterijcapaciteit van de smartphone.

Zo stelt u de meldingen van de Ajax app in op Android

Voor een betrouwbaardere aflevering van de meldingen, moet u de Ajax-diensten inschakelen. Ga naar de toepassingsinstellingen (klik op de drie horizontale balken in de linkerbovenhoek en kies het menu Application Settings (Toepassingsinstellingen). Activeer dan de functies Background Connection (Verbinding op de achtergrond) en Keep-Alive Service (Houd actief-dienst).

Wanneer u een Background connection inschakelt, controleert de Ajax-app regelmatig de aflevering van de meldingen via de Ajax Cloud-dienst. Als een of meer meldingen om wat voor reden dan ook niet bij de Ajax-app zijn afgeleverd, stuurt de dienst ze opnieuw. Android-telefoons waarbij de batterijbesparingsmodus (power saving) ingeschakeld is, kunnen pushmeldingen blokkeren. Door de Keep-Alive Service in te schakelen voorkomt u dat het systeem pushmeldingen blokkeert die van de Ajax-app afkomstig zijn. De optie staat standaard aan.

❗️Nadat u de optie hebt ingeschakeld op smartphones met Android versie 8.0 en nieuwer, wordt het paneel van het Notification Center (Meldingencentrum) weergegeven bij de meldingen.


Zo stelt u de meldingen van de Ajax app in op Huawei-smartphones

1. Ga naar het menu: Smartphone settings (Smartphone- instellingen) → Battery (Batterij) → Launch (Opstarten) → Ajax app (Ajax-app)
2. Schakel de volgende opties in: Auto-launch (Automatisch opstarten), Secondary launch (Als tweede opstarten) en Run in background (Uitvoeren op de achtergrond). Druk op OK (Oké).

Is uw huis goed beveiligd? Doe zelf de test!

Thuis wil jij je altijd veilig voelen. Daarom is het belangrijk dat je woning maximaal beveiligd is, zodat ongewenst bezoek bij jou geen kans krijgt. Ga dan ook voor maximale veiligheid bij je thuis met de Safety Checklist van Skard!

Niet gevonden wat je zocht?