Alarmsystemen
19/7/23

Waterlek en overstromingen voorkomen

Voorkom waterschade met het Ajax LeaksProtect anti-overstromingssysteem: detecteert lekkages en waarschuwt direct.

Waterlek en overstromingen voorkomen

Waterlek en overstromingen voorkomen


Lekkages en overstromingen voorkomen

Lekkages en overstromingen kunnen resulteren in twee verschillende situaties.

1. De eerste is beschadigde muren, parketvloeren, meubels en elektronica.

2. De tweede: Het automatische anti-overstromingssysteem met de Ajax LeaksProtect-detector heeft de eerste tekenen van overstroming gedetecteerd en heeft de eigenaar direct op de hoogte gebracht van het incident.

Lees het artikel om te leren hoe u het Ajax anti-overstromingssysteem kunt implementeren in uw huis, kantoor, winkel of productiefaciliteit.

Wat voor schade kunnen lekkages en overstromingen veroorzaken?

Regelmatig. Destructief. Prijzig. Deze drie kenmerken beschrijven overstromingen en lekkages, hoe groot ze ook zijn. Ze komen vaker voor dan branden of inbraken. Lekkages en overstromingen staan op nummer één, wat betreft alledaagse rampen. Wetenschappelijk gezien, zijn er vier gradaties van waterschade. De gradatie hangt af van hoe poreus de materialen zijn en hun vermogen om water op te nemen.

Met andere woorden, zelfs als de door water beschadigde plaatsen binnen 48 uur worden gedroogd, groeit er schimmel. De schimmelgeur zal misschien nooit verdwijnen. De houten vloer rot, de gipsplaten raken doorweekt en brokkelen af. Apparaten gaan achteruit. Elektrische leidingen worden gevaarlijk. Een kortsluiting kan brand veroorzaken.

ajax floods leaks

Ze kosten een hoop geld. Dertien miljard dollar. 707 miljoen pond. 275 miljoen euro. Dat zijn de jaarlijkse kosten van waterschade in respectievelijk de VS, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Landen en munteenheden kunnen weliswaar wisselen, maar de financiële verliezen blijven enorm.

Er zijn alledaagse lekkages en overstromingen; en er zijn overstromingen veroorzaakt door natuurrampen. Die laatste zijn niet het onderwerp van dit artikel, maar zij zijn mogelijk meegeteld in de eerder genoemde statistieken.

Oorzaken van lekkages en overstromingen

● Defect sanitair (bijvoorbeeld toilet)
● Waterleidingen
● Boiler
● Verwarmingsradiatoren
● Wasmachine
● Vaatwasser


Deze moeten worden gecontroleerd en voortdurend in de gaten worden gehouden. Kalk in de boiler kan een lek veroorzaken, dus moet u het af en toe controleren en schoonmaken. Regelmatige controle is belangrijk, maar het voorkomt het ongeluk niet. In flatgebouwen kan de menselijke factor (bijvoorbeeld een vergeetachtige buur) een probleem veroorzaken.

Hoe kunnen risicogebieden onder controle worden gehouden?

Laat het beveiligingssysteem het maar regelen. De draadloze lekdetector LeaksProtect vereist geen installatie, gaat jaren mee zonder onderhoud, en werkt non-stop. Het apparaat is maar 14 mm hoog. Plaats hem gewoon op een plek waar water kan lekken. Als uw wasmachine lekt of een leiding breekt, zal de detector onmiddellijk reageren, en de Ajax-app zal een ongeval melden.

Waarom Ajax en niet een ander anti-overstromingssysteem?

Waarom heeft u een beveiligingssysteem nodig als u een eenvoudige detector kunt kopen met een afsluiter voor de watertoevoer? Het verschil zit hem in drie hoofdcriteria:


Schaal


Op de hub (het bedieningspaneel van het Ajax-beveiligingssysteem) kunnen 1 tot 200 LeaksProtect-lekdetectoren worden aangesloten. Elk van hen detecteert een lekkage.


Duurzaamheid


De meeste anti-overstromingssystemen werken op elektriciteit en gaan in autonome modus niet langer dan één à twee dagen mee. LeaksProtect werkt tot vijf jaar op een voorgeïnstalleerde batterij. U plaatst gewoon een klein apparaatje op de plaats waar een waterlek kan ontstaan en u hoeft er jarenlang niet meer naar om te kijken.

Betrouwbaarheid


Ajax maakt een ononderbroken interactie mogelijk van alle apparaten van het beveiligingssysteem en een tweezijdige verbinding. Dit is een onmogelijk bereik voor een traditioneel anti-overstromingssysteem. Jeweller, het radioprotocol van Ajax, maakt gebruik van authentificatie om vervalsing tegen te gaan, en van encryptie om gegevensdiefstal te voorkomen. Dit alles maakt LeaksProtect doeltreffend tegen kleine lekkages en grote overstromingen. Kleine appartementen, enorme productiefaciliteiten en winkelcentra zijn veilig dankzij Ajax.

Is uw huis goed beveiligd? Doe zelf de test!

Thuis wil jij je altijd veilig voelen. Daarom is het belangrijk dat je woning maximaal beveiligd is, zodat ongewenst bezoek bij jou geen kans krijgt. Ga dan ook voor maximale veiligheid bij je thuis met de Safety Checklist van Skard!

Niet gevonden wat je zocht?