Algemene voorwaarden
Geldig vanaf 1/12/2022
- VOORWERP EN PARTIJEN
- Onderhavige algemene voorwaarden definiëren de voorwaarden die van toepassing zijn op de verkopen afgesloten tussen:
- elke persoon die producten aankoopt op de website doehetzelfalarm.be (hierna genoemd de ‘Gebruiker’)
en
- Verbinnen Dorien, ingeschreven in het register van de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer BE0771.713.984, met maatschappelijke zetel gelegen te [Bloemenbosdreef 2B, 3140 Keerbergen], BTW-nummer [BE0771.713.984] (hierna genoemd de ‘Uitbater’).
- Door het gebruik van de website [www.doehetzelfalarm.be] (hierna genoemd de “Website”) aanvaardt de Gebruiker de toepassing van onderhavige voorwaarden.
Het plaatsen van een bestelling of de aanvaarding van een aanbod van de Uitbater, impliceert ook de aanvaarding van onderhavige algemene voorwaarden, zonder voorbehoud.
Onderhavige algemene voorwaarden kunnen op elk ogenblik en zonder voorafgaande kennisgeving door de Uitbater worden gewijzigd; de wijzigingen zullen dan toepasselijk op alle bestellingen geplaatst vanaf de datum van wijziging van de algemene voorwaarden.
- PRODUCTEN
- De belangrijkste kenmerken van de producten aangeboden op de Website staan vermeld op de Website en de Gebruiker kan hiervan kennis nemen alvorens het product definitief te bestellen.
- De foto’s of de afbeeldingen van de producten zijn echter louter informatief en hebben nooit een contractueel karakter. Zo kan de geleverde product bijvoorbeeld lichte verschillen vertonen ten opzichte van de afbeelding van het product op de Website, in het bijzonder qua kleuren.
- De Uitbater heeft op elk ogenblik het recht om de producten en hun beschrijvingen aan te passen en te actualiseren, en om de producten uit de verkoop te halen.
- Het is aan de Gebruiker om inlichtingen in te winnen bij de lokale autoriteit van zijn/haar land van vestiging over de eventuele uitvoer- en invoerbeperkingen en over de eventuele gebruiksbeperkingen met betrekking tot de producten die hij/zij wenst aan te kopen. De Uitbater geeft geen enkele garantie hieromtrent.
- BESTELLING
- Bij een eerste bestelling via internet moet elke Gebruiker een ‘klantaccount’ creëren: hiervoor dienen verschillende persoonsgegevens te worden ingevuld, alsook een ‘login’ en een paswoord te worden gekozen. Meer inlichtingen over de wijze waarop deze gegevens worden verwerkt vindt u in de Privacy Policy document.
Om de klantaccount te valideren dient u te antwoorden op een email die u zal worden gestuurd op de aangegeven emailadres.
- Bij elke bestelling, wordt de Gebruiker geleid naar zijn/haar klantaccount via een veilige verbinding die de inhoud van de bestelling herhaalt.
De bestelprocedure verloopt als volgt:
- Keuze van een product door de Gebruiker;
- De Gebruiker voegt het product toe in het virtuele winkelmandje;
- Validatie van de inhoud van het mandje door de Gebruiker via zijn klantaccount;
- Keuze tussen de voorgestelde opties voor de levering;
- Keuze van de betalingswijze;
- Uitdrukkelijke aanvaarding van de algemene voorwaarden van de Website;
- Herhaling van de totale kostsprijs en validering van de aankoop door de Gebruiker.
Tijdens elke fase van de procedure zal de Gebruiker de mogelijkheid hebben om de bestelling en de prijs ervan te visualiseren, en om de bestelling te wijzigen.
Door de bevestiging van de bestelling, aanvaardt de Gebruiker onderhavige algemene voorwaarden, erkent hij dat hij er kennis van heeft genomen, en doet hij afstand van een beroep op enige andere voorwaarden of elk contractueel element dat vreemd is aan onderhavige algemene voorwaarden, en aanvaardt hij dat de bevestiging geldt als bewijs van de bestelling door de Gebruiker.
- Het valideren van de bestelling maakt de bestelling definitief en vormt een vast aankoopaanbod in hoofde van de Gebruiker die voor hem bindend is gedurende een termijn van 7 dagen. De Gebruiker kan zijn bestelling dan niet meer wijzigen, of een retour eisen of eisen dat de producten worden gewisseld, behoudens in de omstandigheden hierna vermeld.
Na bestelling stuurt de Uitbater een bevestigingsemail aan de Gebruiker, met herhaling van de bestelling, teneinde de ontvangst van de bestelling te bevestigen.
- Het verkoopcontract tussen de Gebruiker en de Uitbater bestaat pas vanaf het ogenblik dat de bevestigingsemail daadwerkelijk wordt verzonden door de Uitbater, en alleen voor de producten vermeld in deze email.
Eens het contract is afgesloten, wordt het contract gearchiveerd door de Uitbater en blijft het toegankelijk voor de gebruiker via zijn account.
- De Uitbater behoudt zich echter het recht voor om de bestelling achteraf vooralsnog te annuleren, of om de levering van de producten op te schorsen, in de volgende gevallen:
- De bestelling(en) van de Gebruiker gaat over een onredelijk grote hoeveelheid producten;
- De bestelling(en) van de Gebruiker leidt (leiden) tot een onredelijk hoog verschuldigd bedrag;
- De producten zijn niet meer in voorraad en kunnen niet meer worden bemachtigd bij leveranciers, of slechts tegen nieuwe voorwaarden;
- De Gebruiker heeft onjuiste gegevens doorgegeven;
- De Gebruiker laat na of heeft nagelaten vorige bestellingen te betalen;
- Er bestaat een geschil tussen de Gebruiker en de Uitbater;
- De plaats van de levering impliceert een duidelijk risico voor de mensen die belast zijn met het transport van de bestelde producten.
Indien de bestelling geannuleerd wordt, zal de Uitbater de Gebruiker zo snel mogelijk hierover informeren en uiterlijk binnen de 14 dagen na betaling door de Gebruiker het product terugbetalen.
- DE PRIJS
- De prijzen vermeld op de Website zijn prijzen in euro, taksen inbegrepen (BTW tegen het Belgisch tarief) en exclusief verzendingskosten.
- De producten die worden besteld door de Gebruiker worden verkocht aan de prijs vermeld op de Website op het ogenblik van de bestelling.
De prijzen kunnen variëren, vooral in het geval van koersschommelingen van de vreemde valuta ten aanzien van de euro of van de wijziging van het btw-percentage. De prijzen die vermeld staan bij de bestelling staan vast en zijn definitief: indien de prijzen enkele dagen na de bestelling dalen, kan de Gebruiker geen aanspraak maken op terugbetaling van het verschil tussen de oude prijs en de nieuwe prijs; indien de prijzen stijgen, dan verbindt de Uitbater zich ertoe om aan de Gebruiker te leveren aan de prijs vermeld op de dag van de bestelling.
- De prijs zal door de Gebruiker in zijn totaliteit en in één keer worden betaald.
- De Uitbater levert zijn beste inspanningen opdat de informatie en de belangrijkste kenmerken van de producten (inclusief hun prijs) die worden aangeboden op de Website exact zijn.
Fouten kunnen echter voorkomen. In geval van een fout met betrekking tot een prijs zal de Uitbater de Gebruiker zo spoedig mogelijk verwittigen, en zal hij aan de Gebruiker voorstellen ofwel om de bestelling tegen de reële prijs te plaatsen, ofwel om de bestelling te annuleren (in dat geval zal het bedrag dat door de Gebruiker reeds zou worden betaald, worden terugbetaald).
- De betaling van de prijs dient te worden verricht zodra de bestelling wordt geplaatst. De betaling wordt uitgevoerd via een van de aangeboden betaalsystemen, overeenkomstig onderhavige voorwaarden.
- Indien de gebruiker een elektronische factuur wenst te ontvangen van zijn bestelling, moet hij het e-mailadres opgeven waarop de factuur dient te worden bezorgd.
- De leveringskosten worden automatisch berekend en vermeld op de Website, zodra gekend, en bij de samenvatting van de bestelling getoond alvorens de Gebruiker de bestelling bevestigt.
- Voor Klanten gevestigd buiten de Europese Unie, zal de factuur zonder btw worden opgesteld. Elke bestelling met levering buiten België is mogelijks onderworpen aan eventuele lokale taksen, douanerechten, en/of vrijgavekosten, bij levering. De betaling hiervan dient door de Gebruiker te worden verricht en kan niet worden verhaald op de Uitbater. De Gebruiker dient zich bij de bevoegde lokale autoriteiten van het land van levering te informeren over deze eventuele meerkosten.
- BETALINGSMODALITEITEN
- De betalingen gebeuren via het online betaalsysteem van de bank van de Gebruiker, per kredietkaart of via Apple pay of Google pay.
De volgende kaarten worden aanvaard: MasterCard, Visa, Maestro, Amex.
- Voor de betaling dient de gebruiker het nummer van zijn kredietkaart, de vervaldatum ervan en zijn veiligheidscode (nummer met 3 cijfers op de keerzijde van de kaart) mee te delen. Mogelijks zal de Gebruiker de betalingsopdracht moeten bevestigen via de middelen die hem ter beschikking worden gesteld door zijn financiële instelling.
- De Uitbater kan niet aansprakelijk gehouden worden voor de gevolgen van het gebruik van de bank- of kredietkaart of van de PayPal-rekening van de gebruiker door derden.
- EIGENDOMS- EN RISICO-OVERDRACHT
- De eigendom op de producten gaat pas na volledige betaling van de prijs over naar de koper, en dit ongeacht de datum van levering.
- Overeenkomstig de bepalingen van het Boek VI van het Wetboek van Economisch Recht met betrekking tot de marktpraktijken en de bescherming van de consument, vindt de overdracht van de risico’s plaats op het ogenblik van de levering, zijnde op het ogenblik van de fysische overhandiging van het product aan de bij de bestelling aangeduide bestemmeling of aan zijn vertegenwoordiger die dit aanvaardt.
Bij verkoop aan iemand die beroepshalve bestelt, wordt het risico echter overgedragen op het ogenblik van de afgifte van de bestelde producten aan de transporteur.
- De datum vermeld op het leveringsdocument vormt een bewijs van de leveringsdatum.
- VERZENDING EN LEVERING VAN DE BESTELDE PRODUCTEN
- Na bevestiging van de bestelling door de Gebruiker, stuurt de Uitbater een bevestigingsemail naar de Gebruiker.
- De bestelde producten zullen maximum binnen 30 dagen vanaf het sturen van de bevestigingsmail worden geleverd (onder voorbehoud van een geldige betaling door de Gebruiker en van de beschikbaarheid van het bestelde product).
- De producten zullen worden geleverd op het adres vermeld door de Gebruiker bij zijn bestelling.
De levering van de bestelde producten zal pas doorgaan gedurende werkdagen (van maandag tot en met vrijdag dus en buiten de wettelijke verlofdagen).
- De levering gaat normaal door binnen:
- 2 tot 4 werkdagen voor leveringen in België;
- 4 tot 7 werkdagen voor de rest van de Europese Unie;
- 7 tot 10 dagen voor de rest van de wereld.
Deze termijnen zijn louter informatief. Zij vormen geen engagement vanwege de Uitbater. De Uitbater wijst elke aansprakelijkheid af in geval van vertraging veroorzaakt door stakingsacties van de postdiensten of van vervoerbedrijven.
- De Gebruiker is ertoe gehouden om alle producten en hun verpakking bij ontvangst te controleren.
De Gebruiker dient meer bepaald de levering te weigeren indien producten beschadigd zijn, producten ontbreken of indien de verpakking werd geopend of opnieuw werd verpakt (behoudens doortocht aan de douane).
Elke andere anomalie te wijten aan het transport moet onmiddellijk worden vastgesteld door de Gebruiker en moet worden gemeld op het transport-/leveringsdocument bij de transporteur.
De gebruiker zal inlichtingen moeten inwinnen en de procedure volgen die werd opgesteld door de transporteur in geval van betwistingen met betrekking tot het pakket.
Een kopie van de vaststelling zal moeten worden gestuurd naar de Uitbater via een aangetekend schrijven met ontvangstbewijs, en via e-mail naar het adres info@doehetzelfalarm.be binnen een termijn van drie dagen vanaf de datum van de levering van de producten.
- Elk ander probleem met betrekking tot de producten (beschadigde artikelen, niet conforme producten, defecte producten, enz.) moet door de Gebruiker worden gemeld binnen de 3 dagen volgend op de levering van de producten, en dit via e-mail naar het adres en via een brief met ontvangstbewijs naar:
info@doehetzelfalarm.be
Er zal geen enkele klacht worden aanvaard na de bovenvermelde termijn van 3 dagen, behoudens de strikte toepassing van de dwingende regels inzake wettelijke waarborg en verborgen gebreken.
- HERROEPINGSRECHT
- Consumenten beschikken over een herroepingsrecht:
De consument heeft het recht aan de verkoper mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de dienstenovereenkomst.
- Bij het inroepen van het herroepingsrecht moeten de teruggestuurde producten in originele staat zijn, ze mogen nog niet gebruikt zijn, en ze moeten (met daarbij alle toebehoren) worden teruggestuurd in hun originele verpakking om zodoende goed te worden beschermd tijdens het transport, met de waarborgetiketten. De teruggestuurde producten mogen geen krassen of beschadiging vertonen.
Elk onvolledig of beschadigd product en/of waarvan de originele verpakking werd beschadigd, zal niet worden teruggenomen, gewisseld of terugbetaald. Desgevallend zal het desbetreffend product worden teruggestuurd naar de Gebruiker, indien hij hiertoe verzoekt, na betaling van de nieuwe verpakking- en zendkosten.
- Producten die worden teruggezonden moeten naar het volgende adres worden gestuurd:
Gestelfhoflei 16D, 2820 Bonheiden
Tevens dient de gebruiker een e-mail naar info@doehetzelfalarm.be sturen om mee te delen dat hij zijn product zal terugsturen. Om dit te doen kan hij het volgende model gebruiken:
Ter attentie van Doe-het-zelf-alarm, Gestelhoflei 16d, 2820 Bonheiden. info@doehetzelfalarm.be
Ik/Wij (*) deel/delen (*) u hierbij mede dat ik/wij (*) onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen (*) :
- Besteld op (*)/Ontvangen op (*)
- Naam/Namen consument(en)
- Adres consument(en)
- Handtekening van consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
- Datum
(*) Doorhalen wat niet van toepassing is.
- De kosten voor het terugsturen van de producten zijn ten laste van de Gebruiker.
- De Uitbater zal instaan voor de terugbetaling van een product dat werd teruggestuurd overeenkomstig deze algemene voorwaarden uiterlijk binnen de 14 dagen na ontvangst van het teruggestuurde product.
- Indien er een ‘gepersonaliseerd’ product werd gemaakt overeenkomstig de nauwkeurige instructies of specificaties van de Gebruiker, dan geniet deze niet langer van zijn herroepingsrecht.
- Huidig artikel 8 is enkel van toepassing op de verkoop aan consumenten (en niet op de verkoop aan professionelen, die niet het voordeel genieten van het herroepingsrecht).
- AANSPRAKELIJKHEID
- De beperkingen van aansprakelijkheid vervat in deze algemene voorwaarden zijn enkel van toepassing in de mate dat zij niet indruisen tegen wettelijke bepalingen die van dwingend aard of van openbare orde zijn.
- De Uitbater is slechts aansprakelijk in geval van grove fouten of van bedrog.
- De aansprakelijkheid van de Uitbater in verband met een bestelling of producten die worden besteld is beperkt tot het bedrag van de bestelling.
- De Uitbater is niet aansprakelijk voor een vertraging of een niet-uitvoering van de bestelling wanneer deze vertraging of deze niet-uitvoering te wijten zijn aan een technische oorzaak of eender welke andere oorzaak die buiten zijn wil valt en waarover hij geen controle heeft.
In dergelijk geval heeft de Uitbater het recht om de levering uit te stellen tot de oorzaken die voor vertraging zorgen zijn weggenomen, of om de verkoop te annuleren.
- De Uitbater wijst elke aansprakelijkheid af in het geval het geleverde product niet in overeenstemming zou zijn met de wetgeving van het land van levering.
- Indien het product geleverd door de Uitbater een verborgen gebrek vertoont, dan behoudt de Uitbater zich het recht voor om dit gebrek te verhelpen of om het gebrekkige product te vervangen door een ander.
- De Uitbater kan in geen geval aansprakelijk gehouden worden voor nadeel dat of schade die verband houdt met het gebruik van internet, zoals bijvoorbeeld, maar niet beperkt tot, een indringing van buitenaf of de aanwezigheid van informaticavirussen.
- De inhoud van de Website wordt weergegeven zonder enige waarborg inzake juistheid. De Uitbater kan niet aansprakelijk gehouden worden voor de schade die voortvloeit uit deze fouten.
- De Uitbater behoudt zich het recht voor om op elk ogenblik de Website en de inhoud ervan te wijzigen, inclusief de tarieven, de beschrijvingen van de producten en de beschikbare stock; en dit zonder deze wijzigingen kenbaar te maken aan de Gebruikers.
De Uitbater heeft tevens het recht om tijdelijk of definitief, volledig of gedeeltelijk de toegang tot de Website te weigeren. De Uitbater kan eveneens de toegang beperken tot bepaalde delen van de Website. De Uitbater kan op elk ogenblik de klantaccount van elke Gebruiker verwijderen, deze laatste wordt gevraagd om de informatie die hij wenst te bewaren, af te drukken of te bewaren.
- De foto’s of illustraties van de producten zijn louter informatief en hebben geen enkel contractueel karakter. De uitbater kan, wat deze punten betreft, niet aansprakelijk worden gesteld.
- De Website kan hyperlinks bevatten die de Gebruiker doorverwijzen naar andere websites. De Uitbater kan niet aansprakelijk gehouden worden voor de inhoud van deze websites, ook niet indien deze een overtreding inhouden ten aanzien van de wetgeving en de vigerende reglementen, of voor de gevolgen van het gebruik door de Gebruiker van websites waarnaar hij wordt doorverwezen.
- INTELLECTUELE EIGENDOM
- Het geheel van de creaties, teksten, illustraties en foto’s op de Website zijn de exclusieve eigendom van de Uitbater en worden beschermd door het vigerend intellectueel en industrieel eigendomsrecht, onder andere het auteursrecht.
- Overeenkomstig de vigerende wetgeving inzake intellectuele eigendom mag de Gebruiker de geleverde inhoud enkel afdrukken, reproduceren en weergeven voor privaat en persoonlijk gebruik, of voor een andere gebruik waarvoor een uitzondering bestaat op de intellectuele eigendomsrechten van de Uitbater.
Buiten deze gevallen mag de Gebruiker de inhoud van de Website niet publiceren, wijzigen, verdelen of weergeven -zij het volledig of gedeeltelijk- zonder de voorafgaandelijke goedkeuring van de Uitbater.
- De Gebruiker mag geen afgeleide werken creëren gebaseerd op de producten van de Uitbater, de meegeleverde documentatie of software aanwezig op de Website.
- Elke hyperlink naar de Website, inclusief het gebruik van de ‘transclusion-techniek’ (of framing, integratie van de Website of van een deel van de Website in een andere website) is verboden zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de Uitbater.
- PERSOONSGEGEVENS
- De persoonsgegevens van de Gebruiker worden verwerkt door de Uitbater overeenkomstig de bepalingen van de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming - AVG) en de Belgische wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens.
De informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens is terug te vinden in de privacy policy beschikbaar op de Website.
- SLOTBEPALINGEN
Algemene bepalingen
- Onderhavige algemene verkoopvoorwaarden zijn van toepassing zolang de verschillende diensten online worden aangeboden door de Uitbater via de Website.
- De ongeldigheid van een deel van deze algemene voorwaarden zal niets afdoen aan de geldigheid van alle andere bedingen. Deze zullen blijven gelden. Indien er aan een voorwaarde niet werd voldaan in deze algemene voorwaarden, dan zal deze voorwaarde vallen onder de procedures met betrekking tot bedrijven die verkopen op afstand en die hun zetel hebben op het Belgische grondgebied.
- De informatie die wordt geregistreerd en bijgehouden in de informaticasystemen zal kunnen worden gebruikt als bewijs van de communicatie, van de bestellingen en van de betalingen die werden uitgevoerd tussen de gebruiker en de Uitbater.
Toepasselijk recht en bevoegde rechtbanken
- Behoudens indien bepalingen van openbare orde dit verbieden, vallen deze algemene verkoopvoorwaarden onder de Belgische wettelijke bepalingen. In geval van een geschil zal het Belgisch recht worden toegepast.
- In geval van geschil tussen de Gebruiker en de Uitbater zullen de vorderingen tegen de Uitbater uitsluitend kunnen worden voorgelegd voor de rechtbanken bevoegd voor de plaats van de zetel van de Uitbater.
Platform voor Onlinegeschillenbeslechting van de Europese Unie
- De Europese Unie heeft een Platform voor Onlinegeschillenbeslechting opgezet met betrekking tot geschillen tussen consumenten en handelaars die online producten te koop aanbieden.
De gebruiker kan via volgende link toegang nemen tot dit platform: http://ec.europa.eu/consumer/odr.
De Uitbater kan steeds per e-mail bereikt worden op het volgende adres: info@doehetzelfalarm.be of per post op het volgende adres: Gestelhoflei 16 d, 2820 Bonheiden.